Ecotrail Run-Bike-Bike 2012 – De uitdaging!

Standaard

Nadat ik na een tijdje non-actief op sportgebied terug de eerste looppasjes zette, las ik op facebook volgend berichtje: “2 zotte meiden zoeken nog een 3de zotte meid om de ecotrail run – bike – bike in september te doen”. Ik zag het onmiddellijk zitten en zag dat als mijn uitdaging van 2012. Na wat berichtjes over en weer met Jess  en erna met Dillie werd het team gevormd. Plannen om sponsering werden gesmeden en al gauw kregen we het idee om het aan Inge van Herbalife te vragen. En zij wilde het doen. We kregen de Herbalife 24 Formula 1 sport, de prolong & de rebuild. (zie vorig postje over Herbalife 24) Ook twee singletjes werden voorzien! (Normaal ook nog t-shirts met lange mouwen, maar door problemen met de drukker is dit niet gelukt)

Verschillende loopafspraakjes werden gemaakt en ter voorbereiding gingen we verschillende uitdagingen samen aan: Trail Du val d’heure Trail La Portes des Ardennes  Een fijne trainingstijd!

Fietsen werden gezocht en gevonden. De eerste fiets was snel een feit. Het werd mijn Cross Fiets van Norta. (Op de foto met de uitrusting voor de ecotrail)

Bij de tweede moesten we even zoeken. Eerst hadden we een keer getraind met de fiets van Jess haar pa, maar na de training bleek deze toch niet zo goed te zijn. En dan werd het de mountainbike van ons vake. (Hier ook met uitrusting)

Het hoogtepunt was dus de Ecotrail RBB.

http://www.zatopekmagazine.com/magazine/Belgie/ik-loop-34/ecotrail-van-brussel-88/ecotrail-van-brussel-244.htm

Het begon al in de week met mailtjes van ik loop de ecotrail en neem mee… 🙂 Om zeker te zijn dat we niets zouden vergeten. Ik had nogal drukke week op het werk en tijd om zenuwachtig te zijn was er niet. Alhoewel vrijdagavond kwam dit wel boven…. Om maar te zwijgen over zaterdagochtend…

Michael moest nog gaan lopen voor ons vertrek naar Brussel en stond rond 7u op. Mijn wekker ging om 7u30 afgaan. Ik ben er uiteindelijk om 7u15 al uitgekroppen en al begonnen met mijn camelbak met Prolong te vullen. Mijn andere rantsoen had ik vrijdagavond klaargezet. Toen was het beslissen wat ik ging aandoen. Ik nam gewoon kleding mee en kon dan aan de start nog zien. Uiteindelijk werd het een t-shirtje met mijn singletje van herbalife er boven.

Toen Michael rond 8u terug was namen we ons ontbijt. Ik at een goede kom havermout, een schepje formula 1 poeder en sojamelk. Naar het blogje van Jess. Eigenlijk had ik door de zenuwen niet veel honger, maar heb toch wel braaf alles opgegeten. Nog snel werd er ook pasta gekookt om nog mee te nemen en werden er sandwiches gesmeerd voor onderweg. ( sandwiches heb ik niet opgegeten…) (De pasta voor de start smaakte wel)

Om 9u gingen we richting Brussel. Doordat we nog langs de bank moesten en Michael nog per se een koffiekoek wilde, maakte ik me nog meer zenuwachtiger. We waren uiteindelijk goed op tijd in Brussel. Ik had me dus voor niets zenuwachtig gemaakt.

We vonden een goede parkeerplaats en gingen al eens kijken aan de start. Nog niet zoveel volk. Na een telefoontje met de girls spraken we af aan de start dus gingen Michael & ik mijn gerief inladen aan de auto en konden Jess & Dillie hun spullen aan de start er ook insteken.

Al gauw was het tijd en namen we afscheid, want de fietsers moesten een 3km verder gaan staan en bleef ik achter. Het wachten duurde naar mijn gevoel toch lang… En dan gingen we van start…

Al gauw bleek dat het niet van de poes was. Iedereen spurtte weg en had ik het gevoel dat ik alleen achter bleef. We waren met drie dus ik was niet alleen. FFFjjjooeeuuwww!

Na een ferme bergop stonden de fietsers ons op te wachten. Dillie nam van mij over en ik de fiets op. Daar ging ik dus al bijna… (Fietszakken waren iets zwaarder dan verwacht) en 2km later was het  aan Jess… Toch al wat heuvels tegengekomen… en dan moest er geschakeld worden. Geen goed idee bleek later, want natuurlijk moest mijn ketting er af vallen…. Dillie fietste verder om Jess af te lossen en ik ging te voet verder. Al goed was Jess heel kalm en kregen we de ketting er terug op. Ik was al ferm aan het vloeken 😉 Vanaf nu besloot ik dus om NIET meer te schakelen.

Het ging heel vlot de wissels en onderweg zagen we al enkele teams met platte banden langs de kant!  Maar ons motto was ‘Ons overkomt dit niet’ (En onze wil geschiedde ;-))

Ik probeerde goed te eten en te drinken. Misschien nog te weinig, maar het viel op dat je veel minder geneigd bent als je fietst – loopt om te eten en te drinken.

Aan de eerste drankpost stond Michael en ook Inge ons op te wachten. Michael hielp ons met het vullen van de drinkbussen en wij maar eten binnen schrokken 🙂 (Aan deze post was het de eerste moment dat we echt werden gecontroleerd, we moesten onze koplampjes laten zien, omdat we in het donker gingen aankomen)

Na een kleine 3 minuten waren we weer op pad! Ze hadden ons niet gespaard hoor. Goede heuvels, kasseien, … kwamen we tegen en we gingen dapper verder. Al gauw liepen we altijd in de buurt van een gemixt team. Daarbij liep de man 15km. (Het was er ene met lange benen en ne rappe 😉 ) en zijn vrouwelijke teamgenoten liepen telkens 5km. Tot aan de tweede bevoorrading kwamen we elkaar vaak tegen. Zij  namen wel veel tijd aan de bevoorrading.  Wij namen het hoogst nodige en liepen verder.

Aan de tweede bevoorrading waagde ik me ook aan een stukje salami. Dillie en Jess namen het ook al aan de eerste rustpost en waren er heel tevreden over. En het smaakte echt wel.

Hier waren we in de helft en we merkten dat het toch het wel zwaarder was dan verwacht was… maar we beten door.

Het tweede stuk was veel minder mooi en we kwamen veel industrie tegen… Dat vonden we niet zo ECO??? Rond 55 km kwamen we Bert, de vriend van Jess,  tegen en hij bleef tot bij de derde bevoorrading mee fietsen. Dat maakte het toch een stuk gezelliger.

Sommige seingevers hielden het verkeer voor ons tegen, maar anderen hadden dan weer schrik om dat te doen of stonden gewoon langs de hoek te staren. Dat zorgde soms voor gevaarlijke taferelen.

Toen het donker werd en ook kouder kregen we het toch wel moeilijk. Alhoewel… ik precies nog wel wat kon… Mijn teamgenootjes kregen last van de nek en schouders door het fietsen en daarvan bleef ik al goed gespaard. Daarom dat we elkaar vaker gingen afwisselen. Toen Dillie op het laatste aan het lopen was en we het Atomium zagen, dachten we “YES! we zijn er”, maar we moesten nog even een toertje in het park van Laken? doen. Dillie wisselde nog een keertje met mij en haalde ik mijn laatste krachten boven om de finish te bereiken! We waren heeeel blij!!!

     

 

Onze tijd: 8u47m17s voor 83,5km! We werden het tweede damesteam van de twee damesteams 😉 en 68ste van 74 aangekomen teams. 1 Team had opgegeven. We lieten nog 2 volledige mannenteams en 4 gemixte teams achter ons!

Spijtig stond er niet het gewenste buffet dat we dachten te zien bij onze aankomst 😦

Het was een zeer fijne dag! Ik wil dan ook Dillie & Jess bedanken voor de fijne momenten voor en tijdens de ecotrail.

En mijn ventje ook voor het volgen en al de steun!

Volgende uitdaging….

wordt vervolgd!

Advertenties

Over astariacarmen

Ik ben Carmen en ga studerend, lopend, wandelend en fietsend door het leven. Het zal jullie opvallen dat ik een bezige bij ben. Mijn ventje Michael wil ik zeker ook niet vergeten :-) 2 jaar terug ben ik gestart met de studie gezondheidsconsulent. Ondertussen ben ik afgestudeerd en wil ik meer en meer mijn kennis op vlak van gezondheid verruimen. Zo vang ik in najaar de studie herboriste aan. Persoonlijke ontwikkeling is ook een belangrijk gegeven in mijn leven. Met deze blog wil ik iedereen op de hoogte houden over mijn loopavonturen. Maar wil ik ook dingen meegeven vanuit mijn studies, mijn ervaringen, ... Namasté Carmen

»

  1. Een hele dikke proficiat met jullie prestatie. ALle respect ervoor. Ik deed “maar” de 25km en heb er enorm van genoten, al kan ik me voorstellen dat het deel in het zoniënwoud zelf veel mooier was. Knap verslagje!

  2. Pingback: EcoTrail Brussel – nabeschouwing – Spunky Mindfood

  3. Pingback: Verslag van de Ecotrail Brussel (Run Bike Bike) « Vitamine F3

  4. Pingback: Verslag van de Ecotrail Brussel (Run Bike Bike) » Vitamine F3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s